Werken met een Ipad.

Op Academie Tien bereiden we leerlingen voor om als volwassenen actief deel te nemen aan onze maatschappij. Er is geen twijfel over mogelijk dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen in onze samenleving.

Gedigitaliseerd onderwijs is een belangrijk onderdeel van deze voorbereiding. Het stelt onze docenten in staat om lessen te geven die beter aansluiten op het leerniveau, de leerbehoefte en de belevingswereld van onze leerlingen.

Leerlingen van Academie Tien maken tijdens de lessen en bij het maken van opdrachten gebruik van de iPad van Apple. Er is voor dit device gekozen omdat het een veelzijdig en stabiel platform is. Ook is er een breed aanbod van educatieve apps.

Als Academie Tien vinden we het heel belangrijk dat leerlingen en ouders zich er in de eerste plaats van bewustzijn dat de iPad een middel is dat voor schoolgebruik bedoeld is. Daarom willen we de iPad beheren. Op deze manier kunnen we apps en documenten makkelijker delen met leerlingen, maar ook tijdens schooltijd toezicht houden op het correct inzetten van de iPad. Als een leerling de iPad thuis gebruikt is er geen toezicht door school.

Academie Tien verwacht dat het nieuwste model iPad wordt aangeschaft. Op deze manier kunnen wij er zeker van zijn dat nieuwe versies van iOS en apps geïnstalleerd kunnen worden. Ook zijn we er dan zeker van dat het beheer van de iPad mogelijk blijft, ondanks updates. Academie Tien heeft om deze redenen een speciale website waar de iPad kan worden aangeschaft.

We adviseren ouders die hun kind hebben aangemeld op Academie Tien alvast te sparen voor een iPad, maar nog geen ipad aan te schaffen. Als u bevestiging heeft gekregen dat uw kind is aangenomen op Academie Tien ontvangt u een informatiepakket met daarin verdere informatie over het aanschaffen van de iPad voor gebruik op Academie Tien.