Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB)

LOB staat voor loopbaanoriëntatie en begeleiding.

Vroeger was dit vooral gericht op het maken van de juiste studie- en beroepskeuze. Tegenwoordig veranderen bedrijven, beroepen en opleidingen continu, waardoor de toekomstige werknemer (uw kind) meer vaardigheden nodig heeft. Waar het maken van loopbaankeuzes voorheen een eenmalige momentopname was, is het tegenwoordig iets wat constant in ontwikkeling is. Loopbaankeuzes lopen als een rode draad door de gehele loopbaan, en volgens de opdracht van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen (OCW) moet LOB ook als een rode draad door de nieuwe beroepsgerichte programma’s van het vmbo gaan lopen, wat eind 2016 wordt ingevoerd.

ACADEMIE TIEN is druk bezig met het ontwikkelen van LOB. In leerjaar 1 gaan coaches en stamgroepdocenten hiermee aan de slag en in leerjaar 2, 3, 4 krijgen de leerlingen hulp van hun mentor bij het maken van een keuze in een vervolgstudie.

Als ouder kunt in dit proces ook veel betekenen. Om de leerling, ouder en docenten daarbij te ondersteunen hebben wij een speciale LOB website gemaakt, waarop u onder andere algemene informatie, documenten, belangrijke datums en specifieke informatie over de overstap naar het MBO kunt vinden. Voor meer informatie kijk op onze website: LOB-website

Mocht u nog vragen hebben over LOB, neem dan gerust contact op met de mentor van uw kind of met de LOB-experts: 
Kim Holierhoek (kholierhoek@academie-tien.nl) 
Tijs Reessink (treessink@academie-tien.nl).