Procedure
Het aanmelden voor ACADEMIE TIEN verloopt altijd via je huidige school. Als je in groep 8 zit dan volgt de basisschool de POVO-procedure en melden zij je digitaal aan. Ben je geïnteresseerd om over te stappen van je huidige VO-school naar klas 1, 2, 3 of 4 van ACADEMIE TIEN (in 2018-2019 of 2019-2020) dan kan dit via de VO-VO procedure . Direct aanmelden bij ACADEMIE TIEN kan alleen als je vanuit een andere stad/regio naar Utrecht komt. Zit je buiten Utrecht op school dan kan je via de mail ( info@academie-tien.nl ) of onderstaande link het aanmeldformulier aanvragen/downloaden. Bij ontvangst van het ingevulde aanmeldformulier krijg je een bevestiging van de aanmelding.

Academie tien is dit jaar ( 2018/2019 ) gestart met een HAVO/VWO afdeling.  Je kunt aanmelden voor 3 Havo in het jaar 2020/2021. Voor 4 Havo kan je in het jaar 2021/2022 aanmelden.

Nieuwe leerlingen
​Alle nieuwe 1ste jaars zullen een toelatingsbrief ontvangen. Hierbij zit een inschrijf - en inlichtingenformulier. Dit formulier kan naar ons retour gezonden worden op onderstaande adres:

ACADEMIE TIEN
​t.a.v. aanmelden leerjaar 1, 2, 3.
Philip Guldenhof 100
3541GL Utrecht
of via de mail; info@academie-tien.nl

De rest van je post ontvang je hierna digitaal.

Klik hier voor het Aanmeldingsformulier.

Broertjes en zusjes regel.

De Utrechtse POVO-procedure biedt scholen bij overaanmelding de mogelijkheid om leerlingen die al een broer of zus1 op school hebben, voorrang te geven boven andere leerlingen. Deze leerlingen worden dan rechtstreeks geplaatst en hoeven bij overaanmelding niet mee te loten. Deze voorrangsregel heet de broertjes-zusjesregeling.

Gefaseerde afbouw broertjes-zusjes regeling De NUOVO scholen gaan de mogelijkheid om deze voorrangsregel toe te passen gefaseerd afbouwen. We vinden de eenzijdige bevoordeling van een relatief kleine groep leerlingen niet opwegen tegen de benadeling in kansen van alle andere leerlingen om geplaatst te worden op hun school van eerste voorkeur. De afbouwregeling start in maart 2017 bij de aanmeldingen voor het schooljaar 2017-2018 en geldt ook voor de daaropvolgende schooljaren.

Wat houdt de afbouwregeling in? Vanaf het schooljaar 2017-2018 wordt de voorrangsregel alleen toegepast voor leerlingen die zich aanmelden bij een NUOVO-school en in het schooljaar 20162017 al een broertje of zusje op de betreffende school hadden. De regeling blijft van kracht tot het moment dat de leerling uit toetsjaar 20162017 de school verlaat. Dit is inclusief eventueel zittenblijven en/of het volgen van onderwijs op een hoger niveau op dezelfde school.